Локо (Сф) удари Локо (Пд) в железничарското дерби на кръга 05.03 | 17:25

Столичани се наложиха с 2:0, като и двете попадения бяха на Владимир Манчев

От Мариян Найденов

Отборът на Локомотив (София) се наложи с 2:0 над съименниците си от Пловдив в железничарското дерби от 17-ия кръг в А група. Столичани за първи път от много време играха на собствения си стадион в квартал "Надежда" и в крайна сметка зарадваха изстрадалите си фенове в победа на старта на пролетния полусезон.

И двете попадения в двубоя бяха дело на Владимир Манчев. Той се разписа в началото на второто полувреме (48'), а след това отново записа името си сред голмайсторите и в 73-ата минута. Пловдивските железничари могат да съжаляват, че не си тръгнаха с положителен резултат от София, защото Здравко Лазаров пропусна дузпа още в 8-ата минута на мача.

Домакините от Локо (Сф) започнаха по-активно срещата, а първото по-опасно положение пред вратата на "смърфовете" се случи още в 6-ата минута, когато Даниел Пеев се възползва от грешка в защитата на пловдивчани и намери Павел Петков, който обаче от удобна позиция не успя да уцели вратата.

Две минути по-късно действията се развиха много бързо пред вратата на домакините, а Локо (Пд) получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Илиян Гаров в наказателното поле. Зад топката застана Здравко Лазаров, но резултатът остана непроменен, защото мощният му шут мина над вратата. Малко след това Сержиньо беше близо до попадение, но ударът му бе спасен от Валентин Галев.

До края на първото полувреме темпото на игра спадна, като положенията пред двете врати липсваха. Точно в края на частта се случи и най-голямата опасност. След една добра атака на Локомотив (Пловдив), Михаил Венков центрира в наказателното поле, където Драги Коцев засече топката с глава, но вратарят на Локо (Сф) спаси.

Възпитаниците на Антон Велков нанесоха своя удар малко след подновяването на играта (49'), когато Младен Стоев изведе по чудесен начин Владимир Манчев само срещу Иван Караджов и бившият нападател на ЦСКА не сбърка, откривайки резултата в полза на домакините.

В 59-ата минута при една ситуация в наказателното поле на футболистите на Локомотив (София) претендираха за дузпа за игра с ръка на Танко Дяков, но главният съдия Ахмед Ахмед остана безмълвен.

В 73-ата минута отново Манчев се озова в прегръдките на съотборниците си, след като бе намерен с центриране от Младен Стоев в наказателното поле и с глава оформи крайното 2:0 за Локомотив (София).

Десет минути преди последния съдийски сигнал (79') Кристиян Добрев вкара топката във вратата на гостите за трети път, но попадението не бе зачетена, заради игра с ръка на последния.

Така столичните железничари взеха глътка въздух и зарадваха привържениците си, след като през зимата бяха напуснати от повечето си играчи заради незавидното финансово положение на клуба.

След победата Локо (Сф) се изкачи на 11-то място във временното класиране на А група с актив от 16 точки, а Локомотив (Пловдив) заема 7-а позиция с 27 пункта.

Водещи

Най-четени