Блатер се подмазва на Роналдо след хеттрика му срещу Швеция 20.11 | 14:48

Президентът на ФИФА поздрави Португалия и Кристиано за класирането на Мондиал 2014

От Мариян Найденов

Сеп Блатер изчетка звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Президентът на ФИФА поздрави Португалия и Роналдо за класирането им за Мондиал 2014.

"Селесао" си гарантира място на Световното първенство в Бразилия догодина, след като се наложи с 3:2, като и трите попадения за иберийците на реванша на "Френдс Арена” в Солна бяха дело на Роналдо.

Блатер не пропусна да похвали играта на Кристиано. Той направи това в личния си профил в социалната мрежа "Туитър” със следното съобщение:

"Поздравления за Португалия. Те са 29-ият отбор, който ще играе на Световното първенство, като това ще бъде шестото им участие. Фантастично представяне на Кристиано Роналдо”.

Това е пореден опит от страна на Блатер да затопли отношенията си с португалеца, след като в свое изказване преди месец той си позволи да нарече Кристиано - "Командир на терена, който харчи повече пари за козметика", като в същото време заяви предпочитанията си към най-големия му съперник в последните години Лионел Меси.

Цялата тази история ескалира до такава степен, че в испанските медии тръгнаха спекулации, че Роналдо възнамерява да бойкотира церемония по връчването на Златната топка, която ще се проведе на 13 януари в Цюрих.

Водещи

Най-четени