Болт не позволи на дъжда да го подхлъзне по пътя към титлата на 100 метра 11.08 | 21:06

Суперзвездата на леката атлетика изпълни мисията си със силен резултат, въпреки атмосферните условия в Москва

От Даниел Любомиров

Силният дъжд в Москва заплаши да открадне шоуто на Юсейн Болт във финала на 100 метра, но ямайската суперзвезда оправда очакванията за пореден път и грабна втората си титла от Световно първенство.

Въпреки дъжда и мократа писта, Болт изпълни желанието си и постави най-добро постижение за сезона - 9.77 секунди, като вероятно той щеше да бяга още по-впечатляващо, ако атмосферните условия го позволяваха.

На второ място очаквано остана надеждата на САЩ Джъстин Гатлин, който не бе печелил медал от световната си титла през 2005-та година в Хелзинки.

Олимпийският шампион от Атина Гатлин пробяга 100-те метра за 9.85 и също записа лично постижение за сезона, а стартовата му реакция беше идентична с тази на Болт - 0.163.

На трета позиция остана първият пост на щафетата на Ямайка Неста Картър, който за първи път печели индивидуален медал от голямо първенство в стоте метра. Опитният Картър спря хронометрите на 9.95 секунди и заслужи поздравления.

Другите двама представители на Ямайка Кемар Бейли-Кол и Никел Ашмийд финишираха с идентично време и също минаха границата от 10 секунди - 9.98.

Майк Роджърс, който се класира на финала убедително, този път не можа да надскочи себе си и финишира с 10.04, но изпревари европейския шампион и единствен белокож спринтьор Кристоф Льометър (10.06).

Първият представител на Великобритания на финала на 100 метра на Световно първенство след Дуейн Чеймбърс през 2009-та Джеймс Дасалу завърши последен с 10.21 секунди.

Така Юсейн Болт вече е не само двукратен олимпийски шампион в дисциплината, но и двукратен световен след рекордното си бягане 9.58 секунди в Берлин през 2009-та година.

Припомняме ви какво се случи на полуфиналите в дисциплината НА ТОЗИ ЛИНК, а вчерашните серии можете да си припомните НА ТОЗИ ЛИНК и НА ТОЗИ ЛИНК.

Водещи

Най-четени