Болт омагьоса Париж с най-добро бягане на 200 метра за сезона 07.07 | 09:25

Ямайската суперзвезда блесна в кулминацията на Диамантената лига

От Даниел Любомиров

Юсейн Болт не разочарова очакванията на над 50 000 зрители в Париж и спечели спринта на 200 метра от Диамантената лига с най-доброто постижение през сезона до момента.

Двукратният олимпийски шампион в дисциплината развенча конкуренцията с резултат 19.73 секунди - само 0.01 по-добър от този на Тайсън Гей, който американецът постигна през юни месец на Шампионата на САЩ на открито.

Именно постижението на Гей амбицира Болт да тренира седмица повече в родината си, за да се подготви допълнително и да бъде в оптимална форма за бягането в Париж от Диамантената лига.

Предишното му участие в най-престижните лекоатлетически серии бе в Осло, където направи атрактивно влизане на стадиона, карайки болид от Формула 1.

В самото бягане на 200 метра суперзвездата на Царицата на спортовете спечели с резултат 19.79 секунди.

На втора позиция финишира сънародникът на Болт Уорън Уиър с 19.92, а представителят на домакините Франция Кристоф Льометър също впечатли със силен финален спринт, който му донесе трето място и лично постижение за сезона от 20.07 секунди.

Снимки и видео от най-доброто бягане за сезона на Болт вижте в Sporta.bg

Обзор, снимки и всички резултати от шоуто Диамантена лига в Париж вижте в Sporta.bg

В "диамантеното" класиране в дисциплината лидер е Болт с 8 точки, следван от Уиър с 6, Никел Ашмиъд (Ямайка, 5-ти в бягането в Париж) с 4, Джейсън Йънг (Ямайка, 4-ти) с 2 и Льометър с 1.

Водещи

Най-четени