Борислав Михайлов: Пенев остава треньор на България 28.10 | 17:00

Изпълкомът на БФС реши да даде втори шанс на Ел Голеадор

От iNews.bg

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по футбол Любослав Пенев получава втори шанс и няма да бъде сменян, обяви Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

Президентът на родната футболна централа постави и цел минимум пред Пенев, а тя е третото място в квалификационната ни група за Евро 2016.

Другото важно решение, което бе взето на днешния Изпълком, е назначаването на Антони Здравков за селекционер на младежкия национален отбор.

Заседанието на Изпълкома продължи около час, като на сбирката не присъстваха двама от членовете му - шефът на Славия Венцеслав Стефанов, който бе най-големият критик на Пенев след загубите от Хърватия и Норвегия, и собственикът на Литекс Гриша Ганчев.

След срещата президентът на БФС Борислав Михайлов даде кратък брифинг за медиите, на който обясни мотивите за решението Ел Голеадор да продължи работата си като национален селекционер.

"Пенев остава треньор на националния отбор. Програма минимум е третото място с оглед на обстоятелствата и точките, които имаме в момента. Пенев има своя втори шанс да продължи да работи с националния отбор. Моментът не е подходящ за неговата смяна", каза Борислав Mихайлов.

"Любо Пенев е национален селекционер вече трета година. Той е млад треньор и е нормално да получи втори шанс. Нито един член на Изпълкома не поиска неговата смяна", добави президентът на БФС.

"Тони Здравков става треньор на младежкия национален отбор. Това са основните неща, които взехме като решения днес", каза още Михайлов.

Водещи

Най-четени