Бостън увеличи аванса си пред Ню Йорк в плейофната серия 20.04 | 07:36

Селтикс изковаха втора трудна победа над Никс, с което и се доближиха до участие в слевдащата фаза

От Константин Симидчийски

Един от фаворитите за титлата в Националната баскетболна асоциация Бостън Селтикс взе сериозен аванс пред съперника си Ню Йорк Никс в плейофната серия, след като тази нощ "келтите" постигнаха втори успех от две изиграни срещу срещу тима от Голямата ябълка.

Бостън изкова победата с резултат 96:93 в своята "TD Garden", като домакините бяха значително облагодетелствани и от травмата, която не позволи на Амаре Стюдамайър да играе през цялата втора част на сблъсъка. Звездата на Никс се оплака от спазми в гърба, докато Чонси Билъпс пропусна двубоя с проблеми в лявото коляно.

Със сериозен принос за успеха на Бостън в самия край бе ветеранът Кевин Гарнет, който реализира 14 секунди преди последната сирена, а 4 секунди преди края съумя да открадне важна топка и да лиши Никс от каквито и да е надежди за нещо повече в мача.

Вечерта бе повече от успешна за Раджон Рондо, който изигра най-добрия си плейофен мач в своята кариера до момента, реализирайки 30 точки в коша на Ню Йорк. 20 точки добави Пол Пиърс, а героят за Селтикс в първия мач Рей Алън завърши с 2 по-малко. Така пред Ню Йорк Никс стои задължителна задача да спечели поне един от двата си домакински мача, за да запази надежди за оставане в серията.

Победи тази нощ записаха още отборите на Орландо Меджик и Далас Маверикс, които подчиниха съответно Атланта Хоукс и Портланд Трейлблейзърс. По този начин Далас също взе аванс от две победи в плейофната серия - 2-0, като чудесен мач за домакините изигра 38-годишният ветеран Джейсън Кид. Гардът реализира 18 точки за успеха на своя тим, като бе точен в 7 от 11 стрелби към коша. Освен всичко това, Кид добави и осем асистенции към своята сметка.

1-1 пък е вече резултатът в серията между Орландо Меджик и Атланта Хоукс. Дуайт Хауърд отново доминира и бе в основата на успеха за "магьосниците" с 88:82, реализирайки "дабъл-дабъл" от 33 точки и 19 борби. Джамийр Нелсън добави 13 точки и 8 борби, като в петък предстои мач номер 3 от сериите в Атланта.

Водещи

Най-четени