Чикаго и Маями записаха нови победи в плейофните си серии 19.04 | 08:13

"Биковете" се поздравиха с победа с 96:90 при домакинството си на Индиана, а Маями Хийт също записа домакински успех с 94:73 над Филаделфия 76

От Мариян Найденов

Два от най-добрите отбори редовния сезон на НБА Чикаго Булс и Маями Хийт постигнаха нови успехи в плейофните си серии и вече водят с по 2:0 победи съответно срещу Индиана Пейсърс и Филаделфия 76.

"Биковете", които завършиха редовния сезон като отбор номер 1 в лигата се поздравиха с победа с 96:90 при домакинството си на Индиана и направиха още една крачка към полуфиналите в Източна конференция.

Над всички за Чикаго бе звездата на тима Дерик Роуз, който наниза 36 точки, осем от които в последните 4 минути на срещата. Карлос Бузър допринесе за успеха с дабъл-дабъл от 17 точки и 16 борби, а Луол Денг добави 14 точки.

За гостите от Атланта най-полезен бе Данис Грейнджър с 19, а единственият друг баскетболист освен него, който успя да премина границата от десет точки бе Ей Джей Прайс с 14 пункта.

Маями Хийт също записа домакински успех с 94:73 над Филаделфия 76 и поведе с 2:0 победи в серията. "Горещите" доминираха над съперника си през целия мач и не оставиха никакви съмнения в превъзходството си.

За пореден път в основата на успеха на Маями беше звездното трио Леброн Джеймс, Крис Бош и Дуейн Уейд. Най-резултатен бе Джеймс с 39 точки, Бош се отчете с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби, а Уейд записа 14 точки.

За Филаделфия Тадеус Йънг бе най-резултатен с 18 точки, а Евън Търнър и Джейру Холидей добавиха съответно по 15 и 12 точки.

Водещи