Лейкърс и Сан Антонио записаха първи победи в плейофите на НБА 21.04 | 09:29

Отборите на Лос Анджелис Лейкърс и Сан Антонио Спърс постигнаха първи победи в плейофните си серии, след като се наложиха съответно над Ню Орлиънс Хорнетс и Мемфис Гризлис

От Мариян Найденов

Отборите на Лос Анджелис Лейкърс и Сан Антонио Спърс записаха първи победи в плейофните си серии, след като се наложиха съответно над Ню Орлиънс Хорнетс и Мемфис Гризлис.

"Езерняците" се поздравиха с домакински успех с 87:78 над Ню Орлиънс и така изравниха резултата в серията - 1:1 след неочакваното си поражение от "стършелите" в първия мач.

Най-полезен за успеха на Лейкърс бе центърът Андрю Байнъм, който завърши срещата с дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби. Ламар Одъм добави 16, а Рон Артест се отчете с 15 точки. Звездите на "езерняците" Кобе Брайънт и Пау Гасол нямаха ден и отбелязаха едва по 11 и 8 точки, но въпреки това отборът им стигна до победата.

За гостите от Ню Орлиънс най-резултатен бе Тревър Ариза с 22 точки, Крис Пол добави 20 точки и 9 асистенции, а Карл Ландри отбеляза 12 точки.

Друг от фаворитите за титлата в НБА - Сан Антонио също записа домакинска победа над Мемфис във втория мач между двата отбора и изравни резултата в серията на 1:1.

С най-голям принос за победата на "шпорите" бе завърналия се след контузия Ману Джинобили, който завърши срещата със 17 точки и 7 борби. Тим Дънкан се отчете с дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, а по 16 точки вкараха още Ричард Джеферсън и Джордж Хил.

За Мемфис най-резултатен бе Сам Йънг със 17 точки, Тони Алън добави 15, а Марк Гасол записа дабъл-дабъл от 12 точки и 17 борби, но това не се оказа достатъчно за крайната победа.

В последния мач, който се игра в НБА тази нощ, отборът на Оклахома Сити Тъндър се поздрави с домакински успех със 106:89 над Денвър Нъгетс и поведе с 2:0 победи в серията.

Звездата на "гръмотевиците" Кевин Дюрант бе най-полезен за отбора си с 23 точки, Ръсел Уестбрук добави 21, а Серж Ибака допринесе за победата с дабъл-дабъл от 12 точки и 12 асистенции.

Тай Уолсън отбеляза 20 точки за гостите от Денвър, а по 16 добавиха Реймънд Фелтън и Нене.

Водещи

Най-четени