Ботев (Пд) допусна загуба от руснаци в Кипър 05.02 | 17:26

"Канарчетата" отстъпиха с 2:1 на руския Енисей

От Мариян Найденов

Ботев (Пловдив) претърпя загуба в четвъртата си контролна среща в Кипър. Възпитаниците на Станимир Стоилов отстъпиха с 1:2 на втородивизионния руски Енисей (Красноярск), като двубоят се игра в Паралимни.

Българският отбор бе по-активният и държеше инициативата през по-голямата част от двубоя, но грешки в защитата на "жълто-черните" им попречиха да стигнат до нещо повече.

И двата гола за Енисей, който заема 11-то място във временното класиране на руската Първа дивизия, паднаха преди почивката. Галаиш откри в 16-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря Адам Стаховяк и не сгреши, а Иванов направи 2:0 в 36', възползвайки се от грешка в отбраната на "канарчетата".

В 68-ата минута срещу Абел Анисе бе извършено нарушение в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Вандер Виейра, но вратарят на руснаците усети къде ще бие и спаси.

До края на мача Ботев (Пд) получи правото да изпълни дузпа още веднъж. Това се случи в допълнителното време, като този път с изпълнението на наказателния удар се нагърби Юнес Хамза и не сбърка, оформяйки крайното 2:1. 

Следващата проверка на "канарчетата" в Кипър е срещу чешкия Дукла на 8 февруари.

Водещи

Най-четени