Ботев (Пд) направи равен с руснаци в първата си контрола в Кипър 29.01 | 17:10

"Канарчетата" завършиха 2:2 с последния в руската втора дивизия Химки

От Мариян Найденов

Отборът на Ботев (Пловдив) завърши наравно - 2:2 с последния в руската втора дивизия Химки в първата си контрола на лагера в Агия Напа (Кипър).

За "канарчетата" това бе трета проверка от началото на зимната подготовка, както и първо реми след победите над Свиленград (4:2) и Чавдар Етрополе (2:0).

Ботев поведе с гол на Тодор Неделев в 8-ата минута, но футболистите на Химки стигнаха до пълен обрат с попадения на Рамашенко от дузпа в 27-ата минута и Комов, който направи 1:2 в началото на второто полувреме (52'). Крайното 2:2 оформи Николай Павлов в 75-ата минута след точно изпълнена дузпа.

Наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов даде шанс за изява на повечето от наличните си футболисти, като единственият, който не беше на разположение, бе македонският защитник Бобан Грънчаров, възстановяващ се от лека травма в бедрото.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за Ботев, който излезе напред в резултата още в 8-ата минута, а точен бе младият талант на пловдивчани Тодор Неделев, разпечатвайки вратата на руснаците с красив гол от воле.

След попадението футболистите на Ботев натиснаха съперника си, но вместо да увеличат преднината си, допуснаха гол в собствената си врата. Главният съдия на мача отсъди дузпа за нарушение на вратаря на "канарчетата" Адам Стаховяк срещу Комов в наказателното поле. Зад топката застана капитанът на Химки Рамашенко и не сгреши за 1:1.

До края на първото полувреме възпитаниците на Станимир Стоилов организираха няколко опасни атаки, но до ново попадение във вратата на Химки не се стигна и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

След почивката руските футболисти започнаха по-активно и създадоха две опасни положения преди да се стигне до втори гол във вратата на Ботев, паднал в 52-ата минута. Първо Стаховяк отрази удар на останалия очи в очи с него Михайлов, но при следващата атака на руснаците Комов не му остави никакви шансове с изстрел от непосредствена близост за 1:2.

Мачът продължи равностойно, а четвърт час преди края на редовното време (75') Ботев също получи правото да изпълни дузпа, след като футболист на Химки игра с ръка в наказателното си поле. Зад топката застана Николай Павлов и хладнокръвно преодоля стража на руснаците, оформяйки крайното 2:2.

Следващата контрола на Ботев в Кипър е на 3 февруари, когато "канарчетата" ще премерят сили с полския Корона (Киелце).

Водещи

Най-четени