Емил Гъргоров отпада от сметките и за мача с Чехия 14.10 | 13:01

Бадема е освободен от лагера на националите

От Даниел Любомиров

Емил Гъргоров и Иван Бандаловски са били пуснати да се върнат при клубовете си, след като поради различни причини няма да могат да пътуват за Чехия за предстоящата световна квалифиакция във вторник.

Както е известно, десният бек на ЦСКА получи червен картон срещу Дания и ще изтърпи наказание за следващия мач на националния отбор.

Рано тази сутрин дори се появиха информации, че ръководството на Българския футболен съюз и треньорския щаб на "трикольорите" дори обмислят изобщо да не залагат повече на защитника, известен с прозвището Бандата.

Ситуацията с Емил Гъргоров е по-различна - контузия му попречи да бъде използван срещу Дания на стадион "Васил Лески", а както се оказва, Бадема няма да може да се възстанови навреме и за двубоя с Чехия.

31-годишният халф на шампиона Лудогорец беше важна фигура в схемата на Любослав Пенев, но селекционерът този път няма да разчита на него заради физическите му проблеми. Именно поради отсъствието на Гъргоров бяха направени промени в състава, изковал равенство с Дания в София.

Все пак, добра новина за Пенев е завръщането на друг футболист на Лудогорец - Светослав Дяков, който изтърпя наказанието си от 1 мач заради червения картон срещу Армения. Веселин Минев е известно, че няма да може да играе и срещу Чехия, тъй като е санкциониран за два мача.

Другият контузен в лагера на "лъвовете" - Георги Сърмов - ще остане със съотборниците си, защото има възможност да се оправи за гостуването на Чехия. Въпреки че не играе в клубния си отбор Касъмпаша, бившият халф на Левски бе повикан от Пенев за световните квалификации макар и контузен.

Водещи

Най-четени