Братислав Кръстев спечели респекта на снукър величието Хигинс 08.06 | 12:36

Българският треньор се представи повече от достойно срещу 4-кратния световен шампион

От Даниел Любомиров

Братислав Кръстев демонстрира великолепни умения и успя да реализира повече от 80 точки срещу Джон Хигинс, като въпреки отпадането си след загуба 0:4, заслужи уважението и похвалите на великия шотландски шампион.

Брандо е единственият ратифициран треньор по снукър в България и показа нагледно на колегите си от страната как трябва да се играе срещу многократен първенец на планетата.

И в четирите фрейма Кръстев успя да запише по около 30 точки, като винаги решаващите удари се правеха по цветните топки. Финалът на срещата също беше напрегнат, като след неуспешен опит за снукър Брандо отстъпи на Хигинс реализирането на последнаите синя и розова.

Определено българският снукър си направи добра реклама по Евроспорт, защото мачът се изигра на телевизионната маса в зала "Универсиада".

Джон Хигинс стартира ударно на телевизионната маса, въпреки че Кръстев успя да запише 8 точки в първия фрейм. Шотландецът излезе на масата и подобно на Мърфи малко по-рано се отчете със сенчъри брейк – 112. И втората част се разви добре за Хигинс, чиято се рия приключи след кик при удар на червена и в крайна сметка Кръстев се върна на масата.

Той започна уверено и стигна до 24 точки, но след грешка по черната Магьосника от Уишоу се върна край масата и вкара за край на втория фрейм – 2:0. Откриващата топка в партия №3 беше дело на Братислав Кръстев, който след размяна на защитни удари успя да вкара, а след това да направи и серия от 25 точки.

Фреймът продължи накъсано, като и двамата допускаха грешки, a Брандо продължи да води в резултата чак до 40:40, когато в крайна сметка започна обратът на Хигинс. Шотландецът спечели и този фрейм, но с още повече пот по челото си.

Страхотната игра на Кръстев продължи и в 4-ата партия, в която той отново записа повече от 30 точки, а реултатът бе 34:55 преди реализирането на последните розова и черна. Интригата във фрейма накара зрителите в зала "Универсиада" да тръпнат в очакване на следващия интригуващ удар, идващ от щеките и на двамата състезатели.

Водещи

Най-четени