България вече има тенисист в топ 10 при мъжете! 01.07 | 20:10

Григор Димитров дебютира сред 10-те най-добри в света след Уимбълдън

От Мариян Найденов

Една целите, които най-добрият български тенисист Григор Димитров си постави в началото на този сезон бе дебют в топ 10 на световната ранглиста.

Ето, че това вече е факт и родният талант ще дебютира сред 10-те най-добри състезатели на планетата в следващото издание на класацията на ATP, което ще бъде публикувано след приключването на Уимбълдън.

Гришо на 100 процента влиза в топ 10, след като днес японецът Кеи Нишикори загуби осминафиналния си мач с Милош Раонич в Лондон (6-4 1-6 6-7(4) 3-6) и така загуби шансове да изпревари Гришо.

Сега единственият въпрос е на коя позиция ще бъде Григор Димитров, като тя може да варира в зависимост от представянето му оттук нататък на кортовете на "Ол Инглънд Клъб".

С достигането си до четвъртфиналите на Уимбълдън 23-годишният хасковлия си гарантира 360 точки за ранглистата, с които ще събере актив от 2910 пункта, които го нареждат на 10-то място в света.

При успех над защитаващия титлата си Анди Мъри обаче Гришо, освен първи полуфинал в Шлема, ще измести шотландеца от 9-ата позиция.

Единственият човек, който може да обърка тези сметки е хърватинът Марин Чилич, но това ще се случи единствено, ако той спечели титлата в Лондон, което е малко вероятно.

Водещи

Най-четени