България загуби от еврошампиона Испания в контрола 16.08 | 09:45

Националният тим по баскетбол отстъпи с 59:96 от тима на Испания в контролна среща

От Краси Киров

Националният отбор на България по баскетбол загуби от тима на Испания с 59:96 в контролна среща играна в Гуадалахара.

Двата тима се подготвят за Евробаскет 2011. "Иберийците" са настоящ еврошампион и показаха своята класа в контролата срещу "лъвовете". Този двубой се игра по случай 10 години от дебюта на испанските звезди Пау Гасол и Хуан Карлос Наваро в националния тим.

Испанските национали доминираха напълно над българските си колеги през целия двубой. Българите стартираха добре и нанизаха седем точки, но до края на първата част увеличихме актива си само с още 3 точки и 10:27 за Испания.

До почивката авансът на испанците се увеличи и те водеха с 55:27. Домакините се възползваха максимално от грешките в нашия отбор и намираха много свободни пространства по терена.

В следващите две части испанците показаха своето голямо ниво и продължиха да увеличават разликата в точките. В крайна сметка след последния звук от сирената българите изоставаха с 59:96.

Филип Виденов бе най-резултатен от българите и отбеляза 15 точки. Ърл Роуланд добави 9 точки. Чавдар Костов и Калоян Иванов записаха по 8 точки.

За отбора на Испания най-добър бе Хуан Карлос Наваро, който игра до средата на мача, но наниза 19 точки. Серхио Люл добави 17, а звездата на Лейкърс Пау Гасол записа 15 точки.

Следващите проверки на България са на силния турнир "Акрополис" в Атина от 23 до 25 август.

Най-четени