Представиха отбора на България за Световното по баскетбол 3 на 3 17.08 | 17:18

Българската федерация по баскетбол подкрепя напълно новата инициатива на ФИБА - 3х3 и има интерес да я развива

От Мариян Найденов

България ще бъде представена от Павлин Иванов, Димитър Димитров, Тенчо Тенчев и Алекс Симеонов с треньор Тина Димитрова на Световното юношеско първенство по баскетбол 3 на 3, което ще се проведе от 9-ти до 11-ти септември в италианския град Римини.

На пресконференцията присъства и отговорникът за 3х3 във ФИБА - Коста Илиев, който представи инициативата. Дисциплината 3 на 3 или стрийтбаскетбол за отбори от по трима човека е сред най-бързо набиращите популярност. Мотото на проекта на ФИБА е "от улицата до олимпийските игри", защото включването на дисциплината в Игрите през 2016-та година може да стане реалност.

"През миналата година дисциплината бе част от младежките олимпийски игри в Сингапур и това се оказа може би най-атрактивният спорт на Игрите. Има сериозни индикации от МОК, че това може да стане олимпийски спорт на Игрите в Рио де Жанейро през 2016-та година", добави Коста Илиев, цитиран от БТА.

Българската федерация по баскетбол подкрепя напълно новата инициатива на ФИБА - 3х3 и има интерес да я развива, обяви генералният секретар на централата Елеонора Рангелова.

Водещи

Най-четени