България с неочаквано трудна победа над Египет 06.09 | 16:54

"Лъвовете" си поиграха с огъня на Световното по волейбол

От iNews.bg

Българският национален отбор изигра неубедителен двубой срещу Египет в 4-ия кръг на Световното първенство по волейбол и пропусна шанса да спечели чиста победа. Вместо това в играта на 'лъвовете' настъпи необясним срив в средата на третия гейм, след който започнахме да подаряваме точки на "фараоните", за да се стигне в крайна сметка до победа с 3:2 за възпитаниците на Пламен Константинов.

Повече подробности и снимки вижте в Sporta.bg

В първите два гейма наложихме превес в решителната фаза с 25:23 и 26:24, но заради куп непредизвикани грешки Египет успя да изравни след 23:25 и 20:25. Тайбрекът също започна ужасяващо, като 'фараоните' поведоха с 6:2, но все пак "лъвовете" демонстрираха класа и победиха с 15:11.

Добрата новина е, че загубената точка срещу африканския шампион няма да се отрази на съдбата на България в следващата Група F, защото резултатите срещу отпадналите отбори не се взимат под внимание.

Така "лъвовете" вече имат 9 точки след две чисти победи над Мексико и Китай, поражение в тайбрек от Канада и сега успех с 3:2 над Египет. Пламен Константинов даде възможност за изява на играчи, които по-рядко получават игрови минути като Данаил Милушев, Мирослав Градинаров и в последните два гейма – на Николай Пенчев.

С 25 точки капитанът Тодор Алексиев завърши мача като топ реализатор, а Данаил Милушев се отчете с 20, но бе далеч по-ефективен в първите два гейма, в сравнение със следващите части. Негови неуспешни атаки помагаха на Египет да трупа аткив, както и грешките на Градинаров.

Посрещачът започна силно мача, но в третия гейм изобщо не записа точка, след което неубедителните му изяви в защита принудиха Константинов да го смени с Николай Пенчев. С 10 точки завърши Теодор Тодоров, а с 9 – Светослав Гоцев.

Утре от 21:25 е последният мач от първата групова фаза между България и Русия.

Водещи