Бърни Екълстоун отрече, че може да се раздели с Формула 1 20.04 | 12:03

Изявлението на 80-годишния бизнесмен идва скоро, след като се появиха информации, че притежаваната от Рупърт Мърдок News Corp е готова да преговаря за контрол върху марката

От Константин Симидчийски

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун категорично опроверга спекулациите в медийното пространство, че News Corp - глобалната медийна компания, собственост на Рупърт Мърдок, може да придобие права върху "кралските гонки".

80-годишният Екълстоун обаче определи слуховете като "измислица", докато на този етап от News Corp отказаха коментар по темата, наричайки всичко това "спекулация".

Наскоро Sky News, частично собственост на News Corp съобщи, че компанията вече е започнала процес по създаването на мощен консорциум, който да закупи правата на Формула 1 от настоящите собственици CVC и Бърни Екълстоун.

Споменава се дори името на най-богатия човек на планетата - мексиканският милиардер Карлос Слим, с когото вече са проведени първоначални разговори по въпроса.

"Всичко това е измислица", отсече Екълстоун. "Формула 1 не е за продан. И във всички случаи, ние не бихме искали да я продадем на медийна компания, защото това би ограничило възможностите за преговори с други желаещи да предават състезанията по света".

Водещи

Най-четени