Бърни Екълстоун се надява Гран при на Турция да остане в календара 27.04 | 19:48

Шефът на Формула 1 иска надпреварата да остане, въпреки че последните години интереса спадна значително

От Краси Киров

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че се надява да бъде постигнато споразумение и да се удължи договорът за Гран При на Турция.

Организаторите на състезането заявиха миналата седмица, че бъдещето на надпреварата е под съмнение,след като председателят на истанбулската търговска палата Мурат Ялджънташ заяви, че Екълстоун е поискал двоен наем за да се продължи договорът, който изтича след тазгодишното състезание.

Състезанието се бори да спечели повече пари от продажба на билети, след като през 2005 година имаше 200 000 зрители на първото състезание. В последните години обаче тенденцията е към голям спад на търсенето на билети, стигайки до 35 000

Въпреки че към календара за следващите сезони бяха добавени нови състезания в Индия, Сащ, Русия, Екълстоун заяви, че не се е отказал да преговаря за това надпреварите в Истанбул да продължат.

"Състезанието води много хора, търговия, реклама в града. Леко съм разочарован и се надявам да постигнем споразумение," добави Екълстоун пред Daily Express.