Флавио Бриаторе подкрепя промените във Формула 1 20.04 | 08:17

"Преди бе дори депресиращо да гледаш състезание от календара", призна бившият ръководител на Рено

От iNews.bg

Бившият бос на Рено Флавио Бриаторе определи тазгодишните промени в правилата на Формула 1 като успешни, заявявайки, че никога досега не се е забавлявал толкова, наблюдавайки гонките.

Италианецът винаги е бил сред хората, подкрепящи идеите за радикални промени в правилника, които да увеличат зрелището във Формула 1. Бриаторе призна, че е доволен от стъпките, които ФИА предприе през тази година.

Ексцентричният бизнесмен отправи комплименти и по адрес на новия доставчик на гуми за туровете - "Пирели", които според него са с основен принос за по-вълнуващите състезания през 2011.

"Гледах последното състезание по телевизията, като мога да призная, че никога не съм се забавлявал толкова много", довери Бриаторе пред "Гадзета дело Спорт". "Бяхме свикнали да ни доскучава със случващото се на пистата. Обикновено този, който излезеше начело, оставаше там до самия край, ако не допусне грешки".

"Уменията на един пилот се определят както от неговото каране, така и от тактическото мислене. Защото в края, когато хвърлите поглед към крайното класиране, можете да видите най-добрия. Трябва да кажа, че новите правила най-сетне направиха от Формула 1 истински трилър. Преди бе дори депресиращо, докато сега много неща не могат да бъдат предвидени. Гумите внесоха много промени, но за по-добро", добави италианецът.

Флавио Бриаторе напусна Рено и Формула 1, след като бе намерен за виновен за умишлената катастрофа на Нелсиньо Пикет в Гран при на Сингапур през 2008 г., помогнала на Фернандо Алонсо да достигне до световната титла.

Водещи