Бърни ще даде нова отсрочка за Гран при на Бахрейн 28.04 | 19:00

Босът на Формула 1 запази шансовете на Бахрейн да домакинства състезание от Гран при, поне още месец

От Краси Киров

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун запази надеждите на организаторите на състезанието в Бахрейн, че тази година все пак може да има надпревара от "кралските гонки" на пистата "Сахир". Първото състезание за сезон 2011 трябваше да се проведе именно там, но заради размирици керванът на Формулата реши да спре директно в Австралия за първия старт.

От Международната автомобилна федерация (ФИА) първоначално дадоха срок на организаторите от Бахрейн до 1-и май да насрочат нова дата за надпреварата, която трябваше да се проведе на 13-и март тази година. Екълстоун обаче е готов да даде още малко отсрочка на страната до "началото до юни или някъде там".

"Мисля, че трябва да изчакаме още малко, за да можем да видим как точно се движат нещата там и какъв напредък отбелязват", каза държащият правата на Формула 1 Бърни. "Може и да се наложи да кажем довиждане на Бахрейн поне за тази година, но решението към момента не е наложително и спешно".

"Мисля, че в началото на юни или някъде там ще имаме по-ясна представа за това дали ще има състезание. Нещата могат да се променят само за няколко седмици и нищо не се знае. Обстановката там може да стане съвсем мирна в рамките на няколко дни. От организаторите нямат проблем с домакинстването на състезание и ние няма да имаме проблем да отидем до там, стига всичко да е спокойно", каза още Екълстоун.

Водещи

Най-четени