Формула 1 - все по-далеч от Бахрейн 15.03 | 16:08

Обявеното извънредно положение в Кралството почти сигурно означава, че стартът там ще отпадне от календара за 2011 г.

От iNews.bg

По всичко изглежда, че и без това крехките надежди на Бахрейн да домакинства на старт от Формула 1 през 2011 г. ще се изпарят, след като в островната държава днес бе обявено извънредно положение.

По план Бахрейн трябваше да приеме първото за 2011 г. състезание от календара, но политическото напрежение и протести в страната направиха това невъзможно. Наскоро Бахрейн получи време до 1 май, за да реши проблемите си и отново да получи възможност да организира старт от Формула 1.

Имайки предвид обаче отново възникналата ситуация и безредици в Кралството, което доведе дори до пристигането на отряди от Саудитска Арабия в страната и обявяването на извънредно положение за цели три месеца, сякаш вече е напълно ясно - Формула 1 там няма да има през 2011 г..

Съобщение в ефира на най-гледания телевизионен канал в Бахрейн дори съобщи, че кралят е "упълномощил властите да вземат всички необходими мерки, за да осигурят безопасността на държавата и нейните граждани", което малко или много звучи повече от стряскащо.

Президентът на Формула 1 Бърни Екълстоун на няколко пъти се застъпи лично за старта в Бахрейн, доверявайки, че няма проблем островната страна да получи нова дата за домакинство в по-късен етап от кампанията. Но в случая естествено трябва да се отбележи, че думите на Екълстоун дойдоха в момент, когато ситуацията в Кралството бе далеч по-спокойна.

Водещи

Най-четени