Екълстоун и ФИА в спор за състезанието в Бахрейн 30.04 | 11:32

Страната от Персийския залив трябваше да е домакин на откриващото за сезона състезание на 13-и март, но то бе отложено заради политически размирици в региона

От Методий Методиев

Очевидно между шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун и Международната автомобилна федерация (ФИА) има търкания относно въпроса за датата, до която трябва да се вземе решение дали Гран при за Бахрейн ще се състои. Страната от Персийския залив трябваше да е домакин на откриващото за сезона състезание на 13-и март, но то бе отложено заради политически размирици в региона.

Ръководното тяло на Формула 1 каза на организаторите, че имат срок до първи май да вземат решение, дали състезанието ще се състои или не и евентуално да определят дата за него. В четвъртък обаче Екълстоун обеща да им даде шанс "до първите дни на юни или нещо от сорта."

Въпреки това ФИА настоява първоначалната дата, първи май, да се спази. "Доколкото ни касае нас, решението трябва да се вземе най-късно в неделя,", се твърди в официално изявление.

"Тъй като срокът изтича през уикенда, ние можем да обявим решението в понеделник, но не сме говорили с господин Екълстоун за отсрочка. Решението ще бъде взето общо от ФИА, Екълстоун и екипа му, както и от бахрейнските власти.", се казва още в съобщението на управляващото тяло.

Водещи

Най-четени