Бътън не е сигурен, че ще разкрие потенциала си в Австралия 28.02 | 17:49

На 27-и март в Мелбърн предстои първия официален старт във Формула 1 за тази година

От Константин Симидчийски

Пилотът на МакЛарън Дженсън Бътън демонстрира предпазлив подход, скоро преди първия за този сезон старт от Формула 1 в Австралия.

Британецът сподели мнение, че МакЛарън може и да не успее да покаже пълния си потенциал в Мелбърн, имайки предвид и факта, че британците не записаха толкова много тестови обиколки, колкото своите конкуренти. Както е известно, тимът взе решение да покаже новия си болид MP4-26 след тестовете във Валенсия.

Все още е трудно и да се прецени, доколкото новата машина може да се конкурира с болидите на Ферари и Ред Бул.

"Определено не успях да запиша броя обиколки, който очаквах", коментира световният шампион за 2009 г. "А когато говорим за развитието на нова кола, тогава е жизнено важно да запишеш сериозен брой километри".

"Болидът ни разполага с много потенциал, но ако наистина сме закъснели с работата около развитието му, тогава може и да изостанем от останалите в първите няколко състезания", добави Бътън.

Според Бътън, много неща зависят от това, което ще се случи на финалните за тази година предсезонни тестове в Барселона. Тогава и всички отбори ще имат последен шанс за настройка на своите машини, преди старта в Австралия на 27 март.

"Този тест ще бъде много важен, но и мисля, че все още е много трудно да се направят каквито и да е изводи относно йерархията във Формула 1", коментира британецът. "Чух слухове, че Ред Бул-ите са с шест десети по-бързи от Ферари, но и че Ферари са със секунда по-бързи от останалите! Мисля, че за да добием по-добра представа за ситуацията, ще трябва да изчакаме първото състезание".

Водещи

Най-четени