Бътън: Никакви наследници, докато се състезавам 07.03 | 16:57

Британският пилот на МакЛарън бе категоричен, че не е сега времето да мисли за семейство

От iNews.bg

Пилотът на МакЛарън Дженсън Бътън разкри, че не планира да се сдобие с наследници, докато все още изкарва хляба си в света на високите скорости.

Британецът има здрава връзка с красивата си приятелка Джесика Мичибата, като световният шампион за 2009 г. отново бе попитан, дали двамата вече обмислят евентуално да се сдобият с наследници в близко бъдеще.

Бътън обаче довери, че не вижда смисъл да планира подобни неща, докато все още се състезава във Формула 1.

"Ако в един момент вече се страхуваш да натиснеш газта до край, тогава трябва да спреш. Рискът няма да си заслужава", коментира англичанинът.

"Когато имам деца всичко ще се промени", продължи Бътън. "Това е и основната причина, поради която не искам да имам наследници, докато продължавам да се състезавам. Освен това, няма да разполагам и с достатъчно време за тях".

Статистиката пък от своя страна показва, че само пет от общо 23 пилоти във Формула 1 вече се радват на наследници. Все още се помнят и думите на Алберто Аскари - световен шампион за 1952 и 1953 г., който веднъж заяви:

"Никога не съм искал децата ми да се привържат твърде много към мен, защото един ден може и да не се завърна жив у дома. Тогава те ще страдат далеч по-малко".

До дни Алберто Аскари вече не бе сред живите.