В лагера на МакЛарън не чувстват притеснение 10.03 | 16:26

Мартин Уитмарш предупреди, че все още е твърде рано за генерални заключения

От iNews.bg

Тим шефът на МакЛарън Мартин Уитмарш предупреди всички критици на неговия екип, че все още е твърде рано да се отписват шансовете на отбора през новия сезон.

МакЛарън демонстрира някои трудности по време на предсезонните тестове до този момент, а вчера Люис Хамилтън сподели откровено, че болидът MP4-26 все още не е готов да се бори за шампионската титла във Формула 1.

Същото мнение преди това бе споделено и от другия пилот на МакЛарън - Дженсън Бътън, който във вторник даде второ най-добро време в ден 1 на тестовете в Барселона. Въпреки съмненията на неговите състезатели обаче, Мартин Уитмарш е далеч от това да хвърли бялата кърпа, преди борбата на практика да е започнала.

"Все още е твърде рано, за да се правят заключения относно потенциала на MP4-26 или който и да е друг болид от Формула 1", довери Уитмарш. "Вярно е, че имахме някои проблеми по време на тестовете, но сме уверени, че нещата вече вървят в правилната посока за нас".

Въпреки, че МакЛарън демонстрира някои пропуски относно надеждността на MP4-26, Мартин Уитмарш продължава да вярва, че решението за по-късно пускане в действие на новия болид все пак е било правилно.

Шефовете на тима решиха да стартират предсезонните тестове със старата си машина от 2010, показвайки новото си отроче в Херес в началото на февруари. Обяснението на Уитмарш и компания бе, че по този начин инженерите на МакЛарън са получили повече време, за да усъвършенстват своята работа по състезателната кола.

Водещи

Най-четени