Бътън определи победата си в Канада като най-добрата в кариерата му 13.06 | 09:54

"Изключителна победа - може би най-добрата в кариерата ми. Невероятен ден, наистина не знам какво повече да кажа"

От Мариян Найденов

Пилотът на МакЛарън Дженсън Бътън заяви след Гран при на Канада, че това е най-добрата победа в кариерата му досега след невероятната драма на пистата "Жил Вилньов", където британецът успя да се пребори за победата след като изпревари световния шампион Себастиян Фетел в последната обиколка. Бътън успя да изпревари германеца половин обиколка преди края след непривична пилотска грешна на пилота на Ред Бул.

Дженсън Бътън успя да финишира първи и въпреки катастрофата, която направи със съотборника си в МакЛарън Люис Хамилтън, с след това и с Фернандо Алонсо. Освен това британецът отнесе и наказание заради каране с висока скорост зад колата за сигурност, което го запрати на последно място в колоната.

Бътън можеше да получи неприятна изненада от стюардите на състезанието, защото той беше разследван за катастрофите с Алонсо и Хамилтън, но в крайна сметка те бяха определени като състезателни инциденти и пилотът на МакЛарън запази победата си.

"Наистина не знам какво да кажа. Тези три часа след старта на състезанието бяха пълни с емоции. Първо беше инцидента с Люис, не можах да видя нищо, когато той се изравни с мен. Извиних му се и оттам нататък беше голяма битка", каза Бътън след финала.

"В последната обиколка, преследвах Себастиян - той отиде в мократа част от пистата и аз се възползвах от предоставената възможност. Беше невероятно състезание, на което щях да се наслаждавам дори и да не бях спечелил. Изключителна победа - може би най-добрата в кариерата ми. Невероятен ден, наистина не знам какво повече да кажа", добави щастливият победител.

Водещи

Най-четени