Бътън разкри тайната на добрите си отношения с Хамилтън 17.06 | 14:58

"Ние просто не прекарваме време заедно", довери световният шампион за 2009

От Константин Симидчийски

Пилотът на МакЛарън Дженсън Бътън разкри тайната около добрата атмосфера в тима и позитивните взаимоотношения между него и съотборника му Люис Хамилтън, а именно - те не прекарват време заедно, когато не са на пистата.

Когато британският пилот стана част от тима, след шампионската титла с Браун GP, сега познат под името Мерцедес, се очакваше, че ще има сериозни търкания и неразбирателства между него и лидер на МакЛарън Хамилтън. Но с изключение на два случая, когато имаше проблеми на пистата, между двамата така и не е имало сериозни проблеми.

Според Бътън, двамата пилоти се разбират много добре и няма проблеми във взаимоотношенията им.

"Ние не прекарваме време заедно. Това е най-лесният начин да се избегнат търканията. Разбираме се много добре, но целта ни остава да се побеждаваме и да се доказваме един на друг на всяко състезание. И двамата обичаме конкуренцията и е много приятно да работим един с друг, защото и двамата се представяме доста добре до момента този сезон", сподели пред Daily Mail британецът.

Невероятните умения на Бътън бяха видени и от всички фенове на Формула 1 които изчакаха да видят края на Гран при на Канада. Той направи цели 6 влизания в бокса, като в един момент бе на последно място в състезанието, но все пак успя да се пребори за първото място, изпреварвайки лидера до тогава Себастиян Ферел няколко завоя преди края.

"Пет спирания за смяна на гумите и наказание, използване на много различни гуми и удар с Алонсо. Освен това в един момент бях последен и то в момент, когато бяхме зад кола на сигурността. И все пак успях да спечеля, което е важното. Това не бе типичното за мен състезание, защото бе много трудно и на няколко пъти бях много близко до удар в стената", припомни си Бътън.

Третият във временното класиране във Формула 1 си припомни и 2009-а година, когато успя да спечели световния шампионат. "Никога няма да забравя 2009-а година. Дори когато остарея, ще го усещам сякаш бе вчера. Дори и да не успея да спечеля тази титла още един път, няма да съжалявам за нищо, защото успях да си сбъдна мечтата", завърши той.

Водещи

Най-четени