В Турция: Галатасарай е все по-близо до подписа на Бербатов 19.04 | 11:38

Според изданието Fotomac, агентът на Бербо Емил Данчев е имал две срещи с президента на клуба Юнал Айсал. Преговорите за трансфера са напреднали, като от Галатасарай са предложили един милион евро на Данчев, за да са първи избор при евентуална сделка

От Мариян Найденов

Българинът Димитър Бербатов е все по-близо до трансфер в турския Галатасарай, съобщават медиите в Турция.

Според изданието Fotomac, агентът на Бербо Емил Данчев е имал две срещи с президента на клуба Юнал Айсал. Преговорите за трансфера са напреднали, като от Галатасарай са предложили един милион евро на Данчев, за да имат първата дума при преговорите.

Както е известно голмайсторът на Англия за изминалия сезон не е уважаван от сър Алекс Фъргюсън и българина получава нищожен шанс за изява в тима на Манчестър Юнайтед. Също така сумата, която се спряга в Англия за негов трансфер е около 6-8 милиона евро.

За интерес на Галатасарай се говори от много време. Амбициите на тима са много сериозни особено след огромните скандали, които разтърсват Фенербахче и турската лига. В Галатасарай миналото лято пристигнаха Йохан Елмандер, Емануел Ебуе, Фернандо Муслера и Фелипе Мело, който е под наем.

Общата сума на трансферите през миналата година възлизат на 23,8 милиона евро. Също така в клуба плащат и големи заплати за да задържат звездите си като Томаш Уйфалуши и Милан Барош. Т.е. от финансова гледна точка не би трябвало да има проблем за трансфера на Бербатов в турския гранд.

Изданието допълва, че самия президент Айсал се е похвалил, че "първата трансферна бомба е готова да избухне".

Друго издание Milliyet допълва, че Емил Данчев е бил доволен от условията на Айсал и трябва само да убеди своя клиент да се съгласи да премине в Галатасарай.