Фатих Терим се готви да привлече Бербатов от лятото 30.03 | 15:29

Българският нападател е цел не само на Галатасарай

От Даниел Любомиров

Треньорът на Галатасарай Фатих Терим заяви пред турски медии, че би привлякъл в отбора си българския нападател Димитър Бербатов през лятото.

Според бившия наставник на Милан турският гранд вече си е осигурил подписа на Халил Алтънтоп от Реал Мадрид, но следващото голямо име ще се избира между Митко и Роналдиньо, който в момента се подвизава в бразилския Фламенго.

"Ще отмъкнем Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед", каза Терим, подклаждайки допълнително спекулациите за бъдещата дестинация на голмайстора на Премиършип от миналата година.

Галатасарай е един от основните претенденти за подписа на Бербо, а конкурент за подписа на 31-годишния нападател е отбор от Италия. Смяташе се, че Ювентус има надежди да привлече българина на Апенините, но нови слухове от Англия индикират, че кандидат е и Интер.

Митко обаче беше обявил пред мениджъра си Емил Данчев, че желае да продължи кариерата си в клуб, който се състезава в Шампионската лига - на този етап изглежда невъзможно "нерадзурите" да се класират в топ 3 на Серия А, тъй като се намират на 8-ма позиция с пасив от 10 точки спрямо третия Лацио.

Федерико Македа, който има опит и в Манчестър Юнайтед, и в Калчото, заяви наскоро, че Бербатов би паснал идеално на стила на игра в Италия и със сигурност би се наложил в селекцията на Антонио Конте.

Галатасарай обаче готви офанзива през летния трансферен прозорец, за да може да събере достатъчно силен състав, който да бъде конкурентоспособен в Шампионската лига и такъв амбициозен проект би привлякъл вниманието на Бербатов.

Водещи

Най-четени