Великият Йордан Йовчев се завърна в София 09.08 | 00:17

Голяма група фенове посрещна легендарния спортист на летище "София"

От Краси Киров

Великият български гимнастик Йордан Йовчев се завърна в България тази вечер полет FB 852 в София. Заедно с него кацна и неговия треньор и приятел Красимир Дунев.

Данчо Йовчев бе посрещнат от голяма група фенове на летището, което очевидно го трогна. Уникалният гимнастик накара целия свят да говори за неговото постижение след като участва на шеста поредна Олимпиада и се класира на финала на халки. Нещо нечувано досега в света на спортната гимнастика.

Гимнастикът, който вдигна на крака нацията и обедини цяла България, заяви че се чувства много доволен от подкрепата на всички българи.

"Не очаквах, че така ще ме посрещнете. Явно вие оценявате това, което сме направили. Вътрешно наистина искахме да се представим достойно и ако реша да завърша кариерата си, да е по този начин. Сбъдна ми се желанието, обичта на хората ни помага да се справим добре в спорта. Наистина си е заслужавало това, което правим. Желая успех на всички български спортисти, които ще участват на олимпийските и параолимпийските игри. Да има все повече радостни поводи", каза Йовчев на летище София.

Той добави, че му помага много обичта на хората.

"Наистина е много трогателно. Имам вътрешни емоции. Аз мога да бъда щастлив, защото чувствам, че е оценено, че си е заслужавало и болките, и когато си бил ощетяван, и в трудни моменти, но ето, че има и радостни неща. Нямам медал, но пък съм доволен. Виждам, че хората са съпричастни с моето представяне," добави Данчо Йовчев.

Очаква се скоро Данчо да потвърди или да отрече дали ще продължи спортната си кариера. Големият гимнастик наистина има огромно желание да продължи да се състезава си и да не се отказва от активния спорт след седмото място в Лондон.

Всичко зависи от това, как ще се чувства българина, който трябваше да преодолее множество болежки и контузии за доброто си представяне в Лондон.

Водещи

Най-четени