Вижте коментарите след Вечното дерби 20.10 | 18:57

Вижте как приеха изхода от мача в лагерите на двата отбора

От Мариян Найденов

Днес се изигра 130-ото издание на Вечното дерби между Левски и ЦСКА в А група. Срещата завърши с минимален успех с 1:0 за "червените", които бяха символични домакини на Националния стадион "Васил Левски".

Напълно разбираемо, след тази победа, настроението в лагера на ЦСКА беше приповдигнато, докато при "сините" атмосферата бе леко напрегната.

Предлагаме ви най-интересните коментари след Вечното дерби:

Стойчо Младенов, старши треньор на ЦСКА: "Благодаря на феновете. Създаде се отлична обстановка от страна на привържениците и на двата отбора и се получи отличен мач. Започнахме сезона с много проблеми, но с търпение и разум съумяхме лека полека да ги преодолеем.

Ние знаем какво още ни трябва, за да изглежда ЦСКА така, както трябва, но се надявам, че с времето и това ще се случи. Имаме проблеми в атака и върху това ще се съсредоточим при бъдещата селекция. Емоциите са част от играта. Видяхте, че отидох да поздравя феновете на Левски, защото те, както и тези на ЦСКА бяха част от страхотната атмосфера на дербито и аз много ги уважавам."

Илиан Илиев, старши треньор на Левски: "Не успяхме да се организираме. Стана нервен мач и не лошо дерби. Допуснахме грешка от която дойде гола. Иначe влязохме с настроение в двубоя и създадохме добри ситуации. Общо взето започнахме по-добре мача. Опитахме се да изнасяме топката бързо, но нямахме помощ в средата на терена след началните минути. Подведохме се по играта на ЦСКА и играхме предимно с дълги центрирания.

През второто полувреме се опитахме да отворим играта. Прохазка бе повече статичен и затова решихме да пуснем Симеон Райков и Жоао Силва. Заради проблеми в халфовата линия и това, че не можехме да изнасяме топката, решихме да търсим нападателите с центрирания. Нямахме шанс в тези минути. Търсихме гола и стигнахме до два шанса в последните минути. Трябва в такива ситуации да сме по-хладнокръвни, както примерно бяха в ЦСКА Присо и Анисе."

Тодор Батков, собственик на Левски: "И двата отбора играха еднакво слабо и не заслужаваха да спечелят. Отборът с по-голям късмет победи. Не мога да кажа, че съм доволен от това, което се случи. Няма да правим трагедии. Продължаваме напред."

Венцислав Живков, изпълнителен директор на ЦСКА: "Честитя победата на всички, които обичат ЦСКА. Поздравявам треньорите и публиката за играта. Да се надяваме, че ще вървим така само напред. Доминирахме и търсехме победата повече от другия тим. Надделяхме с прекрасна игра. Има премии, които сме ги предвидили отдавна. Трябваше да бием поне с 2-3 гола. Борбата вече се променя и нашите цели също. Сега гоним титлата. Платини трябваше да получи картотека иначе всичко друго е наред. Ако и той беше на терена, тогава резултата щеше да е друг."

Иво Тонев, изпълнителен директор на Левски: "Играхме безумно слабо. Ще проведа сериозен разговор с треньорите. Нямаше агресия в нашия отбор. Това е най-важното нещо в играта, след това идват индивидуалните качества. Загуба от ЦСКА боли много, повече от всички други загуби. Футболистите няма от какво да са уморени. Тази загуба няма да доведе до катаклизми. Съдийството беше отлично".

Димитър Пенев, легенда на ЦСКА: "Победихме с по-добра игра, с по-голямо желание, с повече голови ситуации. На полувремето казах, че ЦСКА ще победи и това се случи. Този мач ще даде спокойствие на клуба, на феновете, които бяха разделени, но този мач ги обедини. Един Платини още не може да го видим. Как ще съберем пари да му плащаме заплатата, като той не работи.

Георги Иванов - Гонзо, легенда на Левски: "Двата отбора искаха победата и първото полувреме беше динамично. За съжаление, Левски загуби. След гола ЦСКА се прибра и за Левски беше трудно да намери пространства за атаки. Но Левски игра под нивото си - това не са истинските възможности на този отбор. Това е само един мач, три точки. Дам има заряд в този мач, но има още много мачове и нищо в първенството не е решено. Анализите не мога да ги правя аз".

Още коментрари, както и всичко свързано с Вечното дерби, може да видите при колегите от Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени