Влади Илиев 41-и в Йостерзунд, Краси Анев - 54-и 02.12 | 20:31

Без българки мина днешното преследване в шведския зимен център

От Даниел Любомиров

Българските национали по биатлон Красимир Анев и Владимир Илиев бяха единствените представители на страната ни в днешното преследване на 12.5 километра в шведския зимен център Йостерзунд.

Владимир Илиев е 41-ви на 3:37.9 минути с 5 грешки на огневия рубеж, а Красимир Анев е 54-ти на 5:02.2 минути с 6 грешки.

Резултатът на Анев е изненадващ най-вече заради големия брой неточни изстрели, а на Илиев не достигна малко да се вреди в зоната на точките.

Иначе самото състезание беше изключително интересно и напрегнато до самия му край. Победител стана носителят на Световната купа Мартен Фуркад, който записа само една грешка в стрелбата и във финалния спринт надделя над Андреас Бирнбахер (също с един пропуск), приключвайки с време от 33,03,5 минути.

Руснакът Антон Шипулин се пребори за третото място, надбягвайки Арнд Пайфер и Емил Хегле Свендсен.

В последната обиколка по пистата Фуркад показа великолепната си класа и успя да победи Бирнбахер във финалния спринт.

Норвежката биатлонистка Тура Бергер записа трета поредна победа в стартовете в шведския зимен център Йостерзунд, след като днес триумфира и в преследването на 10 километра.

По този начин тя безапелационно оглавява класирането за Световната купа с пълен актив от 180 точки.

Българските състезателки в биатлона не можаха да се класират за днешния старт в Йостерзунд, тъй като се наредиха след топ 80 във вчерашната надпревара - спринт на 7.5 километра.

Бергер отново беше великолепна на трасето и свали всички 15 мишени в първите си три излизания на огневия рубеж. В последния си пост тя направи една грешка, но все пак това не се оказа фатално са успеха ѝ. Тя финишира с време 31:01.9 минути и отвя конкуренцията с около половин минута.

Втора се нареди Дария Домрачьова от Беларус, като постижението ѝ е добро, предвид факта, че стартира от 8-ма позиция. Тя също направи 19 точни изстрела и остана на 30 секунди от победителката Бергер.

Германката Андреа Хенкел се отличи с перфектна работа с пушката и не направи нито една грешка на огневия рубеж, което ѝ позволи да стъпи на последното място на почетната стълбица с пасив от 51.5 секунди спрямо Бергер.

Олга Вилухина от Русия финишира 4-та след две грешки в стрелянето от положение "прав", като това е по-слаб резултат от вчерашното ѝ 3-то място в спринта.

Олена Пидгрушна от Украйна също не можа да изравни постижението си от вчера, когато беше 2-ра, като сега се нареди на 5-та позиция. Топ 6 затвори французойката Мари-Лон Брюне, която направи 19 точни изстрела.

Водещи

Най-четени