Владимир Зографски гони топ 30 при мъжете, ще участва в 38 старта за СК 21.09 | 17:28

Цел номер едно на Зографски-старши и Зографски-младши за новия зимен сезон продължава да бъде влизане в топ 30 при мъжете

От Мариян Найденов

Преди няколко дни нов договор с БФ Ски е подписал световният шампион при юношите в ски-скока Владимир Зографски. Родната централа му осигурява целогодишно квартира в Инсбрук (Австрия) и ще заплаща всички битови разходи за жилището, похвали се днес в Пресклуб "България" треньорът и баща на младежа Емил Зографски. Така талантливият ни скиор ще бъде в Меката на белия спорт и ще спестява много време и пари за пътувания.

Влади е в 12-и клас на спортното училище в Самоков и ще завърши средното си образование като се явява самостоятелно на изпити, без да присъства в клас. Бащата и синът споделиха радостта си и за новата персонална лека кола, която е закупена за тях от БФ Ски.

Влади е 12-и в генералното класиране при мъжете досега след представянето си в летните стартове на "Гран При". До края остават още 2 състезания от веригата следващата седмица, които състезателят няма да пропусне.

Цел номер едно на Зографски-старши и Зографски-младши за новия зимен сезон продължава да бъде влизане в топ 30 при мъжете. И двамата са оптимисти, че са по-близо до тази цел, след пълноценно проведената подготовка.

В плановете им е включено участие във всичките 38 състезания за Световната купа. 

Водещи

Най-четени