Владо Николов на сбогуване: Бяхме на прага на чудо 12.08 | 14:46

Треньорът Найден Найденов, капитанът Владимир Николов и дебютантът Тодор Скримов

От iNews.bg

Треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов изрази разочарованието си от пропуснатия шанс на "лъвовете" да се окичат с олимпийски медал, но се изказа оптимистично за цялостното представяне на нашите в Лондон.

Според Найденов вече всички ще се съобразяват с този отбор, а също така играчите ще започнат да доказват все по-често, че са сред най-силните в спорта.

"Тежко е след една такава загуба", коментира Найденов пред БНТ. "Имахме шанс след втория гейм да обърнем мача в наша полза.

Водехме в третата част, но пропуснахме няколко контраатаки. Не се получи играта, която искахме. Това е бъдещето, всички са млади. В националния отбор трябва да има ниво и колектив. Всички трябва да се съобразяват с тези неща.

Ще вървим напред по този начин. Благодаря на всички за подкрепата. Съжалявам, че не успяхме да ги зарадваме.

Всички са отрития на турнира - Тодор Скримов, Георги Братоев и Цветан Соколов. Те направиха чудеса", завърши наставникът.

Капитана

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов изглеждаше изключително разочарован веднага след загубения малък финал на Олимпиадата от Италия с 1:3.

Знаменитият ни диагонал призна, че с този мач се сбогува с представителния ни тим и съжали, че не го е направил с бронзов медал от Лондон 2012. Той също така отдаде дължимото на съперника, въпреки че бе видно колко му е тежко да говори в момента.

"Смятам, че отборът игра много добре. Единственото, с което не се справихме, беше началният удар.

В предния мач с Италия го контролирахме. Изпълняваха много силен начален удар в точния момент. Трябва да ги поздравим. Това ми беше последният ми мач с националната фланелка. Надявахме се да се случи нещо различно.

Нямам думи. Чудеса се случват и ние бяхме на прага да направим едно такова чудо. Сигурен съм, че този отбор на България ще расте и ще играе още по-добре.

Приключва един важен период в моя живот - 15 години, в които защитавах националната фланелка. Равносметката ще я правим по-нататък", завърши Николов.

Тодор Скримов

Тодор Скримов дебютира на Олимпийски игри с националната фланелка на България и заслужи единствено суперлативи за цялостното си представяне.

Посрещачът на Пари Волей накара всички фенове на играта в България да забравят за тежките проблеми преди началото на Лондон 2012 и накара да мечтаем за бъдещи успехи.

Скримов бе в основата на похода ни към полуфиналите, но самият той призна, че не е бил на познатото ниво срещу Италия и дори се извини за представянето си. Въпреки всичко 22-годишният посрещач бързо ще се превърне в любимец на феновете у нас.

"Труден край. Италианците бяха по-добри днес. Нямахме шанс, не ни се получи играта. Не знам къде е причината да играем така.

Бях убеден, че всички ще играем по-добре. Лошото начало ни скова. Четвъртото място е много добър резултат. Никой не го е очаквал.

Може да очакваме подобни резултати на следващата олимпиада. Трябва да работим в правилната насока. Съжалявам за днешния мач, в предишните - играх добре", завърши Скримов.

Водещи

Най-четени