Волейболната федерация гласува пълно доверие на Стойчев 08.11 | 20:25

Инж. Данчо Лазаров заяви, че не се съмнява в способностите на тима и треньора

От Даниел Любомиров

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров също присъства на пресконференцията в Министерството на физическото възпитание и спорта. Редом до треньора Радостин Стойчев, Лазаров каза, че подкрепя напълно селекционера и очаква с нетърпение подготовката за Олимпийската квалификация.

"Очакванията не се оправдаха, но сега цялото ни внимание е насочено към Олимпийската квалификация", заяви президентът на БФ волейбол инж. Данчо Лазаров. "Няма да е лесно да спечелим квалификацията в София, защото в нея ще участват осемте най-добри европейски отбори. Сигурен съм, че ние с Радостин Стойчев ще направим всичко възможно отборът да се подготви по най-добрия начин, като министерството също ще помага."

"БФ волейбол ще поеме всички разходи по подготовката, а иначе имаме много сериозни задължения като домакини на квалификацията. Ангажиментите са същите както при организирането на Европейско първенство", завърши Лазаров.

"Не сме били пред дилема дали да уволняваме г-н Стойчев, но просто обсъждахме варианти, при които да продължаваме развитието на волейболния национален отбор", каза инж. Лазаров. "След тези наши анализи преценихме, че е добре да предложим отново на Стойчев да продължи да бъде треньор. Ние не можем да бъдем доволни от представянето на Европейското първенство, но единодушно заставаме зад старши треньора и му гласуваме пълно доверие.

Той изрази готовност да поеме отговорност в бъдеще и ако му поискаме оставката някога, той ще я подаде. Ние сега планираме единствено как да спечелим Олимпийската квалификация. С президента на руската волейболна федерация си говорим много и често, но няма да ви разкривам какво точно. Не сме правили усилия да уреждаме мачове с Русия, преди да се класираме на финалите в Световната лига в Гданск", завърши Лазаров.

"Пожелавам на Тренто да играе финал с Радо Стойчев начело, въпреки че знам, че практически остават 2 седмици след края на сезона в Италия и началото на Олимпийската квалификация.

Трябва така да се организираме за подготовката, че да се съобразим с играчите, които ще дойдат от чужбина. Ще направим два етапа на събиране на отбора, защото много хора идват от различни места. Уверен съм, че Стойчев ще направи оптимална програма, за да достигнем най-добра форма при началото на Олимпийската квалифкация."

"Пожелавам на Радо Стойчев да постигне това - не да газим Италия, когато вече сме паднали от Полша и Аржентина. Не да газим Полша, когато сме паднали от Словакия - да успее да научи отбора да побеждава в правилния момент и по лесния начин да върви напред, а не да се гони дивото, когато е изпуснато питомното.

Не поставям ултиматуми на Радо Стойчев, ние с него сме се разбрали, че искаме да вървим напред още от първия мач на Олимпийската квалификация", допълни още Лазаров.

Водещи

Най-четени