Галатасарай потвърди, че е в напреднали преговори с Бербатов 21.05 | 11:29

Турският гранд вади 50 милиона евро за звездна селекция

От Божидар Азманов

Преговорите между звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов и Галатасарай са в напреднала фаза. Това съобщи спортният директор на турския клуб Бюлент Тулун пред медиите в южната ни съседка.

"Водим преговори с няколко футболисти, които ще вдигнат изключително много нивото на нашия отбор. Един от тях е именно Димитър Бербатов.

Не бих искал да кажа с кого сме най-близо до подпис. Реал Мадрид трудно ще се раздели с Алтинтоп и Шахин. Към момента сме в напреднали разговори с Бербатов", заяви спортният директор на Галатасарай.

Звездата на "червените дяволи" е една от звездите в плануваната мащабна селекция на Галатасарай, смятат в Турция.

Президентът на истанбулския гранд Юнал Айсан е решил да отпусне 50 милиона евро за трансфери, за да може клубът да се представи успешно в Шампионската лига през следващия сезон.

Освен българския нападател в сметките на треньора на Галатасарай Фатих Терим влизат имена като Кака, Хамит Алтинтоп. Нури Сахин, Дирк Кайт, бразилският нападател на Виляреал Нилмар, както и футболистите на Челси Саломон Калу и Ромелу Лукаку. Впечатляващия списък от проекто играчи на "Чим бом" включва и Алберто Джилардино от Дженоа и съотборника на Бербатов в Юнайтед Парк Джи Сун.

Освен всичко това Юнал Айсан е решил да приложи в тима си именно модела на сър Алекс Фъргюсън и да остави Фатих Терим да ръководи клуба дълги години наред.

Както е известно в турските медии одавна се ширят информации за апетитите на Галатасарай към българския нападател. Според различни издания, президентът на клуба вече на два пъти се е срещал с агента на бившия капитан на българския национален отбор.

Бербатов почти сигурно ще напусне Манчестър Юнайтед през лятото след разочароващия последен сезон, в който се появяваше на терена предимно като резерва. Вчера самият той призна, че времето му в клуба изтича.

"Червените дяволи" броиха близо 31 милиона паунда за нападателя на Тотнъм през лятото на 2008 година, а през този сезон се възползваха от опция в договора му и го удължиха с една година, за да успеят да си възвърнат част от вложените средства, като го продадат.