Гоа приема следващата писта за Формула 1 в Индия 03.01 | 10:33

През 2011 индийците организираха дебютното за страната си състезание на пистата "Буд Интернешънъл" във Велика Нойда, а заплануваното второ трасе ще си съперничи с уличната писта в Монако, наричана от някои "най-красивото спортно съоръжение в света"

От Мариян Найденов

След като осъществи успешно домакинство на първото в историята Гран при от Формула 1 в страната, милиардна Индия вече мисли и за второ подобно съоръжение. В последните дни пък стана ясно, че вече е известно и бъдещото му местоположение, а именно - най-малкият щат в Индия Гоа.

През 2011 индийците организираха дебютното за страната си състезание на пистата "Буд Интернешънъл" във Велика Нойда, а заплануваното второ трасе ще си съперничи с уличната писта в Монако, наричана от някои "най-красивото спортно съоръжение в света". Поне според промоутърите в Индия, Гоа е перфектното място за подобен ход.

Слуховете бяха потвърдени и от Свапнил Наик - директор на туризма, който довери, че Гоа действително е избран за локация на втората писта за Формула 1 в страната.

"Да, наистина бяхме потърсени относно запланувания строеж на писта за Формула 1 в Гоа. Ако всичко се развие по план, то гиганти като Ред Бул, Ферари и МакЛарън ще кацнат съвсем скоро в Гоа, за да осъществят нова реклама на моторните спортове в Индия".

Смята се, че Гоа може да си съперничи с атмосферата в Монте Карло, най-вече благодарение на своята сценична красота. Местното управление на щата също приема идеята с отворени обятия, имайки предвид, че това означава и повишено ниво на туризма в тази част на страната.

Най-четени