Гол в края донесе победа на ЦСКА над черногорци 06.02 | 17:05

"Червените" се наложиха с 2:1 над черногорския Будучност (Подгорица) в третата си контрола в Турция

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА се поздрави с победа с 2:1 над черногорския Будучност (Подгорица) в третата си контрола в Турция, която е част от четиристранен приятелски турнир с участието още на Динамо (Букурещ) и Зимбру (Кишинев).

И трите попадения паднаха в последните 15 минути на срещата. Жуниор Мораеш откри резултата след точно изпълнена дузпа в 75-та минута, но Мугоша изравни само две минути по-късно (77'). Крайното 2:1 бе оформено от Мишел Платини в даденото от главния съдия продължение на мача (90+1').

Първото по-опасно положение в мача стана пред вратата на ЦСКА. Още в 3-та минута Вукович центрира опасно отляво, но Пламен Крачунов със сетни усилия успя да отклони топката от връхлитащ футболист на Будучност.

ЦСКА отговори с изстрел от дистанция на Жуниор Мораеш в 6-та минута, но той нямаш необходимата точност и мина над вратата. Пет минути по-късно (11') бразилецът опита индивидуален пробив, но вратарят на Будучност излезе и изби в корнер.

В 30-та минута Райс Мболи трябваше да се намесва след удар на Флаво от границата на наказателното поле, а четири минути по-късно (34') Борис Галчев стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря.

В 40-та минута Крачунов сгреши, което позволи на Андрович да прехвърли Мболи, но защитникът на ЦСКА поправи грешката си, успявайки да избие влизащата във вратата топка.

След почивката първото по-опасно положение отново се случи пред вратата на ЦСКА. В 59-та минута Кайошевич стреля опасно, но Мболи изби в ъглов удар.

В ответната атака за "червените" (60') Нджонго Присо направи хубав пробив по крилото и центрира остро в наказателното поле, но там сантиметри не достигнаха на Анисе да засече топката.

В 71-та минута черногорците направиха може би най-големият си пропуск в мача, след като след едно разбъркване пред вратата на ЦСКА, топката попадна в Мугоша, но вместо да я вкара в опразнената врата, той уцели падналия на земята Мартин Дечев.

Така се стигна до 74-та минута, когато възпитаниците на Димитър Пенев получиха правото да изпълнят дузпа за задържане на Антон Карачанаков в наказателното поле. Зад топката застана Жуниор Мораеш, който не сгреши и ЦСКА поведе с 1:0.

Радостта на "червените" обаче не трая дълго, защото само след три минути (77'), те допуснаха изравняване. Футболистите на Будучност организираха бърза атака, топката бе подадена към Мугоша и той от движение я засече във вратата на ЦСКА за 1:1.

Българският отбор стигна до победата в даденото от съдията продължение на мача (90+1'). Мораеш бе изведен очи в очи с вратаря на Будучност, но вместо да стреля, подаде към Мишел Платини и той на празна врата оформи крайното 2:1 за ЦСКА.

Следващият мач на "червените" в Анталия ще бъде срещу победителя от срещата между Динамо (Букурещ) и Зимбру (Кишинев).

Водещи