Григор Димитров безкомпромисен на старта в Мюнхен 24.04 | 17:47

Талантливият българин се справи успешно със съпротивата на Андреас Бек от Германия

От Константин Симидчийски

Първата ракета на България Григор Димитров стартира с успех участието си на тенис турнира в Мюнхен, след като днес хасковлията се наложи с резултат 6-1 6-4 над германеца Андреас Бек в първия кръг на надпреварата.

По този начин Григор си осигури 20 точки за ранглистата на ATP и 6,595 евро от наградния фонд на турнира, а в следващия кръг може да се изправи срещу поставения под номер 4 в основната схема Маркос Багдатис от Кипър. За да се случи това обаче, Багдатис трябва да се справи със съпротивата на 83-ия в света Жулиен Бенето.

Иначе българинът бе безкомпромисен в днешния ден, като това може да се каже с пълна сила за първия сет на мача. Той бе спечелен от нашето момче за едва 23 минути на корта, като Бек успя да достигне до само един гейм в своя полза.

Германецът повиши нивото си на представяне във втората част, където доминацията на Димитров не бе чак толкова очевидна, но въпреки това хасковлията остана по-добрият играч на корта. Това даде отражение и върху крайния изход на срещата - 2:0 сета в полза на българина, което и му позволи да продължи с участието си в турнира.

Следващият мач на Григор Димитров ще се изиграе в сряда или четвъртък, като програмата на българина все още не е напълно ясна.

Водещи

Най-четени