Гришо остава здраво стъпил на земята след победата над Багдатис 28.04 | 10:07

Григор Димитров записа една от най-големите си победи в кариерата си досега, след като вчера постигна обрат с 3:6, 7:6(6), 6:2 над номер 25 в света Маркос Багдатис

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа една от най-големите си победи в кариерата си досега, след като вчера постигна обрат с 3:6, 7:6(6), 6:2 над номер 25 в света Маркос Багдатис (Кипър) във втория кръг на турнира в Mюнхен (Германия) и за пръв път се класира за четвъртфиналите на турнир от ATP.

Родният талант показа завидно хладнокръвие срещу далеч по-опитния си противник, като успя да спаси два мачбола и в крайна сметка се поздрави с победата. След мача Гришо не скри радостта си.

"Беше невероятен мач, особено след като накрая успях да спечеля. Чувството е невероятно. Трябваше да спасявам два мачбола, но намерих начин да му противодействам и да обърна мача в своя полза", каза ентусиазираният Димитров пред сайта на ATP.

"Това е първият ми четвъртфинал, но се надявам, че занапред ще имам още много такива. Клей кортовете тук са чудесни и опитът, който трупам е много ценен за мен.

Наближава Ролан Гарос и е добре да понатрупам самочувствие преди предстоящите турнири. Трябва да остана здраво стъпил на земята и да гледам напред. Наистина имах нужда от тази победа, а сега ще видим докъде мога да стигна", добави Гришо.

Най-четени