Григор Димитров загрява за "Уимбълдън" заедно с Джокович и Дел Потро 05.04 | 08:23

Гришо ще вземе участие в престижния демонстративен турнир "The Boodles", който ще се състои от 18 до 22 юни в комплекса "Стоук Парк" в графство Бъкингамшир, (Великобритания)

От Мариян Найденов

Първата ракета на България Григор Димитров ще вземе участие в престижния демонстративен турнир "The Boodles", който ще се състои от 18 до 22 юни в комплекса "Стоук Парк" в графство Бъкингамшир, Великобритания.

Надпреварата, която през тази година ще се проведе за 12-и път, е изключително престижна, като ежегодно организаторите канят едни от най-силните тенисисти в света.

През този сезон участие в турнира засега са потвърдили световният номер 1 Новак Джокович, както и още трима състезатели от топ 10 - Томаш Бердих (№6), Хуан Мартин Дел Потро (№7) и Ришар Гаске (№9), и 11-ият в света в момента Марин Чилич.

Обикновено общият брой участници в "The Boodles" стига до 12, но имената на останалите шест играчи все още не са известни. Турнирът служи за подготовка на тенисистите за "Уимбълдън", който започва веднага седмица по-късно.

За Григор Димитров това ще бъде второ участие в състезанието, след като той стори това и през 2009 г., когато допусна поражение от Жо-Вилфред Цонга.

21-годишният хасковлия изрази задоволството си, че ще има възможността да играе с толкова силни съперници и то точно преди любимия му турнир от Големия шлем. Организаторите на "The Boodles" пък не пропуснаха да припомнят, че Гришо е печелил титлата от "Уимбълдън" при юношите.

"Нивото на играчите в "The Boodles" е точно такова, от каквото имам нужда, за да се подготвя за "Уимбълдън" по най-добрия начин", коментира Димитров пред официалния сайт на турнира.

Водещи

Най-четени