Григор Димитров започна новия сезон по шампионски 30.12 | 14:03

Гришо отвя холандеца Робин Хаасе за 58 минути игра

От Мариян Найденов

Григор Димитров започна новия сезон по страхотен начин, след като се наложи в два сета над Робин Хаасе на тенис турнира в Бризбей (Австралия), където българинът има да защитава точките си от достигането до първия си ATP.

Гришо бе повечe от категоричен, отнасяйки и то в почти тренировъчно темпо  6-2, 6-3 първата ракета на Холандия за по-малко от час игра.

Във втория кръг българският талант, който е поставен под номер 5 в основната схема на турнира, ще има за съперник бившия номер 9 в света Марин Чилич, който по-рано днес  спечели изключително трудно мача си с Денис Истомин (6-7(3) 7-6(5) 6-4). 

25-годишният Чилич е номер 37 в световната ранглиста в ммента. Висок е 198 сантиметра и тежи 82 килограма. Има 9 титли в кариерата си и е заработил над 6 милиона долара от наградни фондове в досегашната си кариера на професионален тенисист. Двамата с Григор не са се изправяли един срещу друг на корта никога досега.

Балканското дерби между Гришо и Чилич ще бъде в сряда или четвъртък, а точната датаи час ще станат ясни по-късно, когато организаторите обявят програмата за деня.

Междувременно станаха ясни съперниците на Григор Димитров и френският му партньор Жереми Шарди в първия кръг от турнира на двойки в Бризбейн (Франция). Те ще играят срещу британците Колин Флеминг и Рос Хътчинс.

22-годишният българин започна мача с Робин Хаасе срещата вихрено, като интрига в първия сет имаше само до 2:2, когато дойде първият пробив на Димитров, с който той пречупи съпротивата на Хаасе. Нашето момче вкарваше убийствен първи сервис, което допълнително му помагаше да печели лесно подаванията си, като Григор допусна холандецът да м вземе едва три точки в сервис геймовете си през откриващата част.

Вторият сет логично се оказа и последен, а нещата бяха сходни с първия. Григор Димитов стигна до ранен пробив, за а дръпне с 4-1, след което без никакви проблеми затвори сета с 6-3, а с това и мача.

Водещи

Най-четени