Григор Димитров отпадна от Флориан Майер на турнира в Мюнхен 29.04 | 16:53

Българският тенисист отстъпи с 1:2 сета от представителя на домакините в 1/4 финалите на турнира

От Краси Киров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в ¼ финалите на турнира в Мюнхен с награден фонд 450 хиляди евро. Българинът отстъпи с 6:7(4), 6:3, 4:6 от поставения под номер 5 в основната схема Флориан Майер (Германия). За Гришо това бе първи 1/4 финал в турнира от ATP.

Номер 35 в света Майер ще излезе на полуфиналите срещу Филип Печнер (Германия), който победи Потито Стараче от Италия в ¼ финалите.

Срещата започна страхотно за българския тенисист. Гришо без проблеми взе първите си две подавания като не даде и точка на съперника си. От друга страна на Майер му бе много трудно да взима своите сервиз геймове.

Играта на Майер се подобри малко и двамата си размениха по два гейма за 4:4 и после до 5:5. Гришо направи 6:5 с гейм на нула. Българинът поведе с 40/30 и имаше възможност да затвори гейма и сета, но не успя да се възползва и загуби гейма, което доведе до тайбрек. Там Гришо поведе с 3:1, но немският тактик успя да разсее българина и поведе с 5:3. След това немецът успя да спечели тайбрека със 7:4.

Вторият сет започна много лошо за Димитров, който не успя да вземе точка в първия гейм. При своя сервиз във втория допусна и обрат след като изоставаше с 0/40. В третия гейм Гришо показа завидна класа и върна пробива на Майер, а след това взе и своето подаване за 2:2. Двамата си размениха по един сервиз-гейм за 3:3 и отново Гришо настъпи своя съперник, след кат поведе 30/0 при подаването на Майер.

Германецът успя да изравни, но допускаше много грешки на сервиза и при една такава даде предимство на Гришо, който с перфектен ретур не остави шансове за Майер и поведе с 4:3. След това Григор нямаше проблеми за 5:3, а българинът взе страха на немеца и Гришо набързо поведе с 40/0, и имаше три сетпоинта, а Майер направи две двойни грешки в този гейм. Така напълно заслужено българина взе втория сет.

Третият сет не започна добре за Гришо, който допусна пробив в първия гейм. След това задачата стана много трудна за българина. Майер взе своето подаване без проблеми, но Гришо отново се запъна и взе трудно своето подаване. Мачът започна да върви гейм за гейм до 4:3 за Майер.

Григор показа страхотна игра в следващия гейм и успя да изкара от нерви Майер, който заудря ракетата по корта след като българинът получи предимство в края на гейма. Този гейм продължи много дълго време като Григор успяваше да покаже страхотна игра, но в крайна сметка Майер взе своето за 5:3. Германецът обаче имаше лека контузия в десния глезен и в следващия гейм изобщо не тичаше и оставяше точките на Гришо за да търси победата в своето подаване. В крайна сметка Майер не изпусна победата в последния гейм.

Водещи

Най-четени