Григор Димитров продължи към 1/4-финалите в Ийстбърн 15.06 | 15:45

Българинът се справи с 203-сантиметровия гигант Кевин Андерсън от Южна Африка, като по този начин получи възможност да спори за място на 1/2-финалите

От Константин Симидчийски

Представителят на България Григор Димитров се класира за 1/4-финалната фаза на турнира на трева в Ийстбърн, след като днес хасковлията се справи успешно с двуметровия гигант Кевин Андерсън от Република Южна Африка.

Димитров записа категорична победа с 2-0 сета - 6-3 6-2, с което и получи възможност да спори за място на 1/2-финалите. По този начин Григор се реваншира и за колебливата си игра срещу Даниел Еванс вчера, срещу когото българинът изигра лош първи сет, преди все пак да осъществи пълен обрат в двубоя.

Двубоят започна равностойно, като двамата противници си размениха по два гейма за 2-2 в първия сет. При 3-2 за българина се стигна и до изключително важен пробив в полза на Димитров, който постигна успех в подаване на южноафриканеца и поведе с 4-2 в своя полза.

До края на частта двамата тенисисти съумяха да задържат своите подавания, но постигнатия пробив от страна на Григор се оказа решаващ за успеха му в първия сет - 6-3.

Поражението в първата част явно и оказа негативен ефект върху Андерсън, който стартира по неприятен начин втория сет на срещата. Българският тенисист съумя да пробие своя съперник още в първия гейм, след което и затвърди пробива си за 2-0 в своя полза.

При 3-1 в своя полза Григор осъществи нова важна крачка към крайния успех, пробивайки за втори път в тази част подаването на Андерсън - 4-1. Стигна се до размяна на геймове за 5-2, а при този резултат хасковлията получи и възможност да сервира за крайния успех.

Тук южноафриканецът вече не разполагаше със съпротивителни сили, а първата ракета на България взе подаването си и сложи край на спора при краен резултат 6-3 6-2. Григор Димитров все още не знае името на съперника си за 1/4-финалите, като това ще бъде победителят от мача между Янко Типсаревич (Сърбия) и Михаил Кукушкин (Казахстан).

Водещи

Най-четени