Григор Димитров с ново рекордно класиране, вече е 34-и в света 18.02 | 10:53

За разлика от Гришо, първата ни ракета при дамите - Цветана Пиронкова, бележи спад със седем места и е пред угрозата да изпадне от топ 50, като в момента се намира точно под номер 50

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза прогрес със седем позиции в тазседмичното издание на ранглистата на ATP и за пореден път подобри рекордното си класиране, като 21-годишния хасковлия вече е под номер 34 в света.

Това се дължи на чудесното представяне на Гришо на силния турнир в Ротердам (Холандия), където той записа три престижни победи и за първи път в кариерата си се класира за полуфинал на надпревара от категорията "ATP 500".

Така Димитров вече е само на две места от това да бъде поставен в основната схема на турнири от Големия шлем, а следващото състезание, на което той е заявил участие, е надпреварата от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ), която започва на 7 март.

За разлика от Гришо, първата ни ракета при дамите - Цветана Пиронкова, бележи спад със седем места и е пред угрозата да изпадне от топ 50 на ранглистата на WTA, като в момента се намира точно под номер 50.

В топ 10 при мъжете няма никакви промени, като лидер остава Новак Джокович, следван от Роджър Федерер и Анди Мъри. Четвърти е Давид Ферер, на пета позиция се намира завърналият се след дълго отсъствие Рафаел Надал, а останалите места допълват Томаш Бердих, Хуан Мартин дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Янко Типсаревич и Ришар Гаске.

При жените вече официално има нова номер 1 и тя се казва Серина Уилямс, която измести от челното място Виктория Азаренка. По този начин американката се превърна в най-възрастната водачка в ранглистата в историята на тениса. Разликата ѝ с Азаренка обаче е много малка - само 265 точки и двете ще продължат битката за първото място още през тази седмица - на силния турнир в Дубай.

Това е и единствената промяна в топ 10 при дамите. Трета остава Мария Шарапова, на четвърто място е Агнешка Радванска, петата позиция се държи от На Ли, а десетката допълват Анжелик Кербер, Сара Ерани, Петра Квитова, Саманта Стосър и Каролине Возняцки.

Водещи

Най-четени