Григор Димитров се изправя срещу Маркос Багдатис 15.02 | 08:10

Двубоят между Димитров и Багдатис е втори в програмата на Централния корт в Ротердам и ще може да бъде наблюдаван на живо в интернет

От Мариян Найденов

Днес първата ракета на България Григор Димитров излиза в юбилейния си десети четвъртфинал в турнир на ATP в Ротердам (Холандия), а негов съперник ще бъде партньорът му на двойки и близък приятел извън корта Маркос Багдатис (Кипър).

Освен в Ротердам, двамата бяха тандем и на Australian Open, където се представиха чудесно. Иначе на сингъл, това ще бъде четвърти мач между българина и кипъреца, като Гришо може да се похвали с положителен баланс срещу коравия си съперник - 2:1 до момента.

Двубоят между Димитров и Багдатис е втори в програмата на Централния корт в Ротердам и ще може да бъде наблюдаван на живо в интернет. Първата среща е от 12:00 часа, а след това на корта излиза Гришо, като мачът ще започне не по-рано от 13:30 часа българско време.

Ако българският талант победи за трети път 36-ия в световната ранглиста кипърец, ще си осигури 180 точки за ранглистата на АТР и 65 150 евро от наградния фонд, а негов съперник на полуфиналите ще бъде победителят от срещата между Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) - Ярко Ниеминен (Финландия).

Снощи Григор използва личния си профил в социалната мрежа Facebook, за да благодари на феновете си за подкрепата, като сподели, че очаква с нетърпение срещата с Багдатис:

"Благодаря на всички за подкрепата. Тази седмица постигнах две страхотни победи в Ротердам. Утре е четвъртфиналът срещу Маркос. Очаквам го с нетърпение - ще бъде велик мач".

Водещи

Най-четени