Григор Димитров срещу Чилич в Бризбейн навръх Нова година 31.12 | 11:56

Преди Гришо играе приятелката му Мария Шарапова

От Мариян Найденов

Григор Димитров ще играе срещу хърватина Марин Чилич навръх Нова година във втория кръг на турнира на твърди кортове в Бризбейн (Австралия) с награден фонд 452 670 долара.

22-годишния Димитров отстрани в първия кръг Робин Хаазе (Холандия) с 6:2, 6:3 за 58 минути. В часовете след полунощ, когато в България хората все още ще празнуват посрещането на Новата година, в Австралия Григор Димитров трябва да излезе на Централния корт срещу бившия номер 9 в света Марин Чилич, а понастоящем номер 37.

25-годишният Чилич е номер 37 в световната ранглиста в момента. Висок е 198 сантиметра и тежи 82 килограма. Има 9 титли в кариерата си и е заработил над 6 милиона долара от наградни фондове в досегашната си кариера на професионален тенисист. Двамата с Григор не са се изпправяли един срещу друг на корта никога досега.

Балканското дерби между Гришо и Чилич ще започне веднага след срещата между приятелката на българина - Мария Шарапова и Ашли Барти, който е с начален час 03:30 часа българско време, което означава, че Димитров ще излезе на корта не по-рано от 05:00 часа наше време, когато Новата 2014 вече отдавна ще е настъпила.

Водещи

Най-четени