Гришо покорява нови рекорди, Цвети също с изкачване в ранглистата 20.06 | 12:12

Димитров и Пирокнова с прогрес в ранглистата преди участието си на "Уимбълдън"

От Мариян Найденов

Ранглистите на ATP и WTA за новата седмица дадоха повод за радост на българските тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова, които отбелязаха прогрес в световната класация в навечерието на участието си на престижния турнир "Уимбълдън".

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава изкачването си в световната ранглиста на ATP и от новата седмица заема рекордното 62-ро място в класирането на сингъл. На двойки пък Гришо бележи забележителния скок от 287 места, достигайки до №285 в света, което е с 5 места по-добро от миналото му най-добро постижение.

Ракета номер едно на България при жените Цветана Пиронкова бележи прогрес с едно място в световната ранглиста и заема №33 в света, като от днес тя започва най-сериозното предизвикателство за сезона – да защити 900-те точки, спечелени от достигането до полуфиналите на "Уимбълдън" през миналата година.

Първият мач на Цвети на "Олд Ингланд Клъб" е по-късно днес срещу италианката Камила Джорджи, която прави своя дебют в основната схема на турнир от Големия шлем, Гришо пък играе във вторник срещу 20-годишния германец Седрик Марсел Щебе, който заема №208 в света.





Водещи