Станаха ясни противниците на Димитров и Пиронкова на "Уимбълдън" 19.06 | 12:37

Най-добрите ни тенисисти ще играят срещу дебютанти на сингъл, но на двойки нямаха късмет и им се паднаха много тежки съперници

От Мариян Найденов

Станаха ясни имената на съперниците на най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените - Григор Димитров и Цветана Пиронкова "Уимбълдън". Първата ни ракета при мъжете, който е непоставен ще срещне в първия кръг германския квалификант Седрик-Марсел Щебе, който в момента заема 208-о място в ранглистата на ATP и за него това е дебют в турнир от Големия шлем. Двамата имат един мач помежду си - на турнир на клей от сериите "Чалънджър" в Женева през 2010 година, когато българинът спечели с 6:3, 6:3.

Цветана Пиронкова, която е поставена под номер 32 в схемата пък ще има за съперничка дебютантката Камила Джорджи (Италия). 19-годишната Джорджи е 169-а в класацията на УТА в момента. Тя е висока 168 см е тежи 54 кг. Родената в Мачерата тенисистка няма успехи на професионално ниво. Двете не се са срещали никога досега.

За разлика от жребия на сингъл, Гришо и Цвети нямаха същия късмет при двойките. Димитров, който ще си партнира с руския тенисист Дмитрий Турсунов, среща Александър Долгополов (Украйна) и Ксавие Малис (Белгия), които спечелиха титлата в Индиън Уелс.

Пиронкова и южноамериканската й партньорка Шанел Шийпърс пък излизат срещу руско-германския тандем Мария Кириленко/Юлия Гьоргес, които са поставени под номер 9 в схемата.

Противниците на Димитров са един от най-силните мъжки отбори, като свидетелство за това е титлата им от Индиън Уелс, както и факта, че я спечелиха, побеждавайки тандема Федерер-Вавринка.

Руският тенисист Дмитрий Турсунов, който ще си партнира с Гришо, направи прекрасно представяне на турнира в Хертогенбош, като на финала победи Иван Додиг и вдигна титлата. Това бе пета победа за руснака в ATP турнири, като последната му беше преди две години отново в Ийстбърн.

Опонентите на Пиронкова не са известни като отбор, но са доста силни в турнирите на сингъл, като Кириленко може да се похвали с финал в Австралия тази година.

Водещи

Най-четени