Детелин Далаклиев не успя да донесе първи медал за България в Лондон 05.08 | 23:32

Българският боксьор загуби драматично от Люк Кембъл с 16:15 точки

От Мариян Найденов

Капитанът на българския национален отбор по бокс Детелин Далаклиев не успя да се класира за полуфиналите на Олимпиадата в Лондон, след като претърпя загуба от представителя на домакините Люк Кембъл в категория до 56 килограма.

Двубоят беше много оспорван, като и двамата боксьори дадоха всичко от себе си. Далаклиев изигра много силен мач, но с малко помощ и от съдиите победата бе присъдена на британеца, който спечели мача с 16:15 точки.

Двамата боксьори започнаха срещата предпазливо, но след това се вкопчиха в люта битка, а победител в първия рунд излезе Детелин Далаклиев, след като реферите му дадоха предимство от 4:3 точки.

Втората част беше още по-интензивна, като българският боксьор успя да пласира няколко много чисти удара, но в крайна сметка съдиите отсъдиха равен резултат - 5:5 и преднината от една точка в полза на Детелин се запази.

В последния трети рунд Кембъл се хвърли в атаки, за да заличи негативния за него резултат и в крайна сметка успя да стигне до обрат, печейки срещата с 16:15 точки.

Така българският бокс записа първа загуба в Лондон, а Детелин Далаклиев остана на крачка от голямата си мечта да спечели медал от Олимпийски игри.

Водещи

Най-четени